# Logic Puzzles Questions

A) 8 | B) 7 |

C) 10 | D) 4 |

Explanation:

From the given diagram,

Tank 10 will be first filled because from tank 1 it will go through tank 4 and tank 10.

**8 S on SS** means **8 Sides on a Stop Sign.**

This is one type of Letter Equations which are well known phrases or facts where the key words have been replaced with the first letter of that word. These are often in the form of an equation, which contain a number, an = sign and the rest of the obscured phrase or fact.

Some more of them are ::

**26 L of the A **

It can be possible in only **B.C.** i.e, **Before Christ.** That was about **2000 years ago.**

Given,

In **1990 B.C = 2000 + 1990 = 3990 years ago**, a person is 15 years Old

=> In **1995 B.C = 2000 + 1995 = 3995 years ago**, the same person will be 10 years Old

Therefore, In **2000 B.C = 2000 + 2000 = 4000 years ago**, the same person will be 5 years Old.

A) 24 | B) 25 |

C) 13 | D) 12 |

Explanation:

The man has 12 sons and the 12 sons has each one sister.

=> 12 sons + 1 sister = 13 children.

Our solution:

Take a piece of fruit from the "apples and oranges" crate. If it's an apple then you know that is the "apples" crate since ALL THE CRATES ARE LABELED INCORRECTLY. This means the crate marked "apples" must be "oranges" and the crate marked "oranges" must be "apples and oranges".